Taiteilijakierros: Nina Lappalainen – ‘Entä sitten, kun en itse enää pysty?’

Galleria Luovio tila 5

Taiteilijakierros: Nina Lappalainen – ‘Entä sitten, kun en itse enää pysty?’

IloNovin virtuaalisessa taidegalleriassa, Luoviossa (tila 5), on esillä sarjakuvataiteilija Nina Lappalaisen sarjakuvanäyttely “Entä sitten, kun en itse enää pysty?”.  Sarjakuva käsittelee elämän rajallisuutta ja kysyy, mitä tapahtuu, kun emme enää itse pysty tekemään päätöksiä elämästämme.

Tule mukaan kiertämään näyttely yhdessä taiteilija Nina Lappalaisen kanssa! Kierroksella kuulet Ninan ajatuksia sarjakuvan luomisprosessista ja saat katsauksen sarjakuvan taustoihin. Mitä itse toivoisit, kun et enää itse pysty? Tässä virtuaalinäyttelyssä jokainen sarjakuvaruutu on ripustettu gallerian seinille kuin perinteisessä taidenäyttelyssä, ja pääset kulkemaan tarinan läpi taiteilijan johdolla, ruutu ruudulta.

Nina Lappalainen kutsuu kävijät mukaan pohtimaan oman tahdon ilmaisua ja jaksamisen rajallisuutta. Näyttely sai alkunsa taiteilijan omista ajatuksista, jotka siirtyivät kepeästä keskiluokkaisesta humoristisesta sarjakuvasta kohti syvempää, elämän nopeiden muutosten ja tahdon menettämisen pohdintaa. Sarjakuva rakentui luonnoskirjasta sommitelluksi kokonaisuudeksi, jossa synkät mustat sävyt ja haaleat harmaat kertovat muistoista ja ihmisyyden hauraudesta.

Taiteilijan sanoin: “Tämä sarjakuva sai alkunsa, kun huomasin ajatusteni askartelevan otsikon mukaisessa pohdinnassa sen sijaan, että olisin tehnyt keski-ikäisyyteen lämpimän humoristisesti suhtautuvaa sarjakuvaa. Aihe on ajankohtainen, sillä oman tahdon ilmaisu ja sen mahdollisuus voivat kadota yllättävän nopeasti, iästä riippumatta.”

Näyttely sopii kaikille, joita elämän rajallisuus, sairastuminen tai oman tahdon menettäminen koskettavat.

Osallistu

Tähän tapahtumaan on vapaa pääsy. Osallistuaksesi tapahtumaan, sinun tulee ensin rekisteröityä IloNoviin. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään tästä. Jos olet jo kirjautunut sisään, siirry sivulle Oma IloNovi, josta pääset sisälle taloon.