Ammattiopisto Liven opiskelijoiden ja Muoviamon Polycrafters-näyttely IloNovin galleria Luoviossa

Kierrätys ja luovuus kohtaavat: Ammattiopisto Liven TELMA-koulutuksen opiskelijoiden ja Muoviamon näyttelyssä muovijäte löytää uuden tarkoituksen taiteellisten teosten ja uusiomuovituotteiden kautta.

Muoviamo-työryhmän ja Ammattiopisto Liven TELMA-koulutuksen opiskelijoiden yhteisnäyttely on esimerkki siitä, miten taiteen, muotoilun ja ympäristötietoisuuden yhdistäminen voi johtaa uusien kestävien tuotteiden syntymiseen.

Muoviamon kurssilla Liven Sörnäisten toimipisteessä opiskelijat ovat syventyneet kierrätysmuovin mahdollisuuksiin, tavoitteenaan oman uusiomuovituotteen suunnittelu ja kehittäminen. Näyttely koostuu kurssin aikana valmistuneista kokeiluista, prototyypeistä ja taideteoksista. Vaikka kurssi ei ole vielä päättynyt, opiskelijoiden työt osoittavat jo nyt luovuuden ja ennakkoluulottoman asenteen voiman muovin uudelleenkäytössä.

Oppilaat ovat perehtyneet mm. muovipussien jalostamiseen uusiomateriaaliksi prässäämällä ja silittämällä, sekä leikittelemällä luovasti muotojen, värien ja tekstuurien kanssa. Syntyneestä uusiomateriaalista, muovikankaasta, on valmistettu lompakkoja, koruja, kasseja, säilytystaskuja, speedcubing-matto ja taideteoksia. Monimutkaisemmat ideat ja tuotteet valmistuvat materiaaliin rauhassa tutustuen ja kokeillen.

Ammattiopisto Liven TELMA-koulutus

TELMA on lyhenne sanoista Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus. Koulutus on tarkoitettu vaativaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. TELMA-koulutuksen tavoitteena löytää opiskelijalle sopiva työ tai työtoimintapaikka.

Muovin uusiokäytön ja kiertotalouden parista on mahdollista löytää arvokasta ja mielekästä tekemistä ja töitä monenlaisille oppijoille ja tekijöille.

Muoviamon työpajaohjaaja Mona Taponen Balzarini

Työskentely Ammattiopisto Liven TELMA-opiskelijoiden kanssa on Muoviamon työpajaohjaajan Mona Taponen Balzarinin mukaan ollut antoisaa ja opettavaista. Hän uskoo, että muovin uusiokäytön ja kiertotalouden parista on mahdollista löytää arvokasta ja mielekästä tekemistä ja töitä monenlaisille oppijoille ja tekijöille.

Muoviamo

Muoviamo on työryhmä, joka järjestää työpajoja oppilaitoksille, yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Muoviamon työpajoissa perehdytään paitsi muovin luovaan muotoiluun, myös ympäristöystävällisiin toimintatapoihin, muovin elinkaaren ymmärtämiseen ja muovin vastuulliseen käyttöön. Muoviamo haluaa yhdistää toiminnassaan taiteen ja muotoilun potentiaalin ympäristötietoisuuden lisäämiseen ja kestävän yhteiskunnallisen muutoksen edistämiseen.

Tervetuloa Polycrafters-näyttelyyn galleria Luovioon

Näyttelyn avajaiset järjestetään yhtä aikaa virtuaalitalo IloNovin avajaisten kanssa. Keskiviikkona 13.3 taide- kulttuuri- ja sotealan toimijat pääsevät ensimmäisten joukossa tutustumaan uuteen virtuaalitaloon ja sen taidegalleriaan, Luovioon. Ilmoittaudu avajaisiin tästä linkistä.

Avajaisten jälkeen näyttely avautuu yleisölle ja siihen voi tutustua Luoviossa huhtikuun 2024 loppuun saakka.

Yhteystiedot – Ammattiopisto Live

info@inlive.fi
livesaatio.fi/opisto
Live Instassa:

Yhteystiedot – Muoviamo

hello@muoviamo.fi
muoviamo.fi
Muoviamo Instassa: