Naapuruusviikko IloNovissa

IloNovissa tapahtuu naapuruusviikolla 27.-31.5.2024

Eurooppalaista naapuruuspäivää vietetään toukokuun viimeisenä päivänä, mutta Kalliolassa ja IloNovissa juhlitaan naapuruutta koko viikon ajan!

Naapuruusviikon tarkoituksena on tuoda erilaisia naapureita yhteen sekä korostaa yhteisöllisyyden merkitystä. Helsingissä asuu tiiviisti ihmisiä, mutta silti monet kokevat yksinäisyyttä. Naapuruusviikon tapahtumilla pyritään lisäämään yhteisöllisyyttä ja luomaan uusia yhteyksiä naapureiden välille.

Virtuaalitalo IloNovissa järjestetään monenlaista hauskaa ohjelmaa osana Kalliolan Setlementin Naapuruusviikkoja. IloNovin avajaiset taide-, kulttuuri- ja sotealan toimijoille pidettiin jo 13.3.2024, mutta nyt IloNovin ovet ovat avoinna kaikille! Naapuruusviikko järjestetään 27.5.–31.5.2024. Luvassa on paljon iloa ja yhteisöllisyyttä.

Tapahtumat IloNovissa naapuruusviikolla 27.-31.5.2024

Elokuvateatteri Lumina

Livelähetys naapuruusbussista

Maanantaina 27.5. klo 16-17 Kalliolan naapuruusbussi kurvaa naapuruustalo Mellariin. Voit seurata suoraa lähetystä bussista IloNovin elokuvateatterin Luminan isolta valkokankaalta. Tule kuulemaan, mitä Kalliolan Setlementin toiminnanjohtaja Heidi Nygren ajattelee naapuruudesta.

Lyhytelokuva Kurkien kutsu

Tiistaista 28.5. alkaen Luminassa on katsottavissa inspiroiva lyhytelokuva ‘Kurkien kutsu’. Kurkien kutsu on tarina uskalluksesta, elämänilosta ja luovuuden voimasta, jotka heräävät eloon, kun uskallamme ylittää omat rajamme ja oppia uutta.

Taidegalleria Luovio

Luovuutta, tekemisen iloa ja yhdessä oppimista!

Maanantaina 27.5. kello 16.00 avautuu Kalliolan kansalaisopiston taidekurssien kevätnäyttely: Luovuutta, tekemisen iloa ja yhdessä oppimista! IloNovin taidegalleria Luoviossa pääset tutustumaan taidekurssilaisten työn tuloksiin. Näyttely koostuu Kalliolan kansalaisopiston kevään 2024 taidekurssien teoksista. Näyttely jatkuu elokuun loppuun saakka. Näyttely järjestetään täysin uudessa Luovioon rakennetussa galleriatilassa, tilassa 4.

Gallery of Hope, Puhelinlangat tanssii ja Polycrafters

Luoviossa ovat myös edelleen esillä näyttelyt Gallery of Hope, Puhelinlangat tanssii ja Polycrafters.
Gallery of Hope -näyttelyssä yhdistyvät Kansallisgallerian digiarkiston mestariteokset ja niistä inspiraationsa saaneet, taidetyöpajoihin osallistuneiden ihmisten tuoreet taideteokset.
Polycrafters on ammattiopisto Liven TELMA-koulutuksen opiskelijoiden ja Muoviamon yhteisnäyttely, jossa muovijäte löytää uuden tarkoituksen taiteellisten teosten ja uusiomuovituotteiden kautta.
Puhelinlangat tanssii -näyttely koostuu tanssi- ja yhteisötaiteilija Elli Isokosken viiden ikäihmisen kanssa ideoimista valokuvista, jotka valokuvaaja Johannes Romppanen toteutti yhdessä mallien ja Ellin kanssa.

Oppitupa Novellia

Haluatko oppia jotain uutta? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, millaisia oppituokioita IloNovin ohjelmaan valikoituu. Oppitupa Novelliassa pääset äänestää aihepiiriä ja voit samalla ennakkoilmoittautua syksyn oppituokioihin. Tule mukaan vaikuttamaan tästä.

Sammal

Puhelu tuntemattomalle

Keskiviikkona 29.5 Sammaleeseen avautuu uusi ääniteos: Puhelu tuntemattomalle. Sammaleessa on puhelin, jolla voit “soittaa” tuntemattomalle ja kuunnella, kuinka erilaiset henkilöt kertovat henkilökohtaisia kokemuksiaan, muistojaan ja ajatuksiaan.

Opastetut kierrokset

Ilonovissa järjestetään naapuruusviikon aikana myös opastettuja kierroksia, joiden aikana pääset tutustumaan virtuaalitalo IloNoviin projektipäällikkö Jaana Merenmiehen seurassa. Kierros alkaa Atriumista, IloNovin aulasta ja ja kuljettaa sinut läpi IloNovin tilojen.

Tervetuloa mukaan nauttimaan naapuruusviikon tapahtumista IloNovissa!
Kategoriassa:

,