Gallery of Hope

Gallery of Hope

Kun luovuus kohtaa toivon, syntyy jotain ainutlaatuista. Tämä on juuri se, mitä Gallery of Hope tarjoaa. Kansallisgallerian arkiston teosten ja Gallery of Hopen osallistujien luomien uusien taideteosten fuusio tuo yhteen menneisyyden ja nykyhetken, perinteen ja uudistuksen.

Gallery of Hope on enemmän kuin taidenäyttely; se on yhteisöllisen luovuuden juhla, joka kutsuu jokaisen kokemaan ja osallistumaan. Se ei aseta rajoja osallistujien taustalle tai taitotasoille, vaan toivottaa tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat ilmaista itseään taiteen kautta.

Taiteen voima muuttaa maailmaa

Gallery of Hope koostuu 8 työpajasta, videointitilaisuudesta ja huipentuu virtuaaliseen taidenäyttelyyn. Työpajoihin osallistuvat tutustuvat toisiinsa, jakavat omia tarinoitaan, sukeltavat syvälle luovuuden ja ilmaisun maailmaan. “Olemme nähneet jo ensimmäisellä työpajakerralla uskomattomia hetkiä, kun ihmiset avautuvat taideteosten merkityksestä heille. Odotamme malttamattomana, kun seuraavilla kerroilla he luovat ainutlaatuisia taideteoksia, kaunista ja merkityksellistä”, kertoo työpajan ohjaaja, taidepedagogi ja kuvataiteilija Emilia Linnavuori.

Taiteen löytöretki käynnistyi

Ensimmäisen työpajan aikana osallistujat sukelsivat syvälle Kansallisgallerian digiarkistoon. Heille annettiin tehtäväksi valita yksi taideteos, joka resonoi heidän kanssaan ja herätti ajatuksia toivosta. “Kun löysin ‘oman’ teokseni, tunsin välittömän yhteyden siihen”, kertoo yksi osallistujista. ”Se puhui minulle toivosta merkittävällä tavalla.” Työpajan toinen ohjaaja, pedagogi ja teatteritaiteen maisteri Anni Pellikka, kiteytti osallistujien tarinoita yksittäisiksi sanoiksi, joista itsessään muodostui jo taideteos. Osallistujien kokemus työpajasta lupaa hyvää tuleville työpajoille: ”synnytti ajatuksia, ei ole sääntöjä, pääsee eteenpäin, hyvä olo, saa ajateltua jotakin muuta, pääsee pois muusta ja voi keskittyä, innostus, rauhallinen mieli, iloinen kun tuli mukaan”.

Kuulemme tarinoita toivosta

Gallery of Hope ei ole pelkästään visuaalinen kokemus. Se on myös kuuntelukokemus. Näyttelyssä kävijät pääsevät kuulemaan, mitä työpajaan osallistuneet kertovat valitsemistaan taideteoksista. Kertomukset paljastavat, millaisia tarinoita ja tunteita teokset herättävät ja miten ne liittyvät toivoon. Tämä lisää teosten merkityksellisyyttä ja tuo uuden ulottuvuuden taidekokemukseen. Näyttelyssä esiteltävät teokset heijastavat paitsi yksilöiden näkemyksiä, myös heidän yhteisiä kokemuksiaan ja tuntemuksiaan.

Tähän tapahtumaan on vapaa pääsy. Osallistuaksesi tapahtumaan, sinun tulee ensin rekisteröityä IloNoviin. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään tästä. Jos olet jo kirjautunut sisään, siirry sivulle Oma IloNovi, josta pääset sisälle taloon.

Päivämäärä

01/05/2024 – 31/08/2024
Jatkuva…

Aika

Koko päivä

Virtual Event

Sijainti

Luovio
Kategoria
QR koodi

Recent Comments

Ei kommentteja.