Puhelinlangat tanssii

Saunabaari tanssii Myrskyryhmä

Puhelinlangat tanssii

Myrskyryhmän Puhelinlangat tanssii -valokuvanäyttely on kiertänyt Suomea vuodesta 2021. Näyttely koostuu viidestä, kooltaan 50X70 cm kuvasta. Valokuvat ovat valokuvaaja Johannes Romppasen käsialaa.

Kuvasarja koostuu tanssi- ja yhteisötaiteilija, Elli Isokosken viiden ikäihmisen kanssa ideoimista valokuvista. Valokuvaaja Johannes Romppanen toteutti ideat yhdessä mallien ja Ellin kanssa. Idea työskentelyyn syntyi, kun koronarajoitukset tekivät kohtaamiseen ja kosketukseen perustuvan työn mahdottomaksi. Syntyi halu kokeilla, onko osallistava taidetyöskentely mahdollista kohtaamatta fyysisesti. Miten kehollisuuteen, tanssiin ja elokuvaan perustuva työ voi toimia eristyksen aikana osallistujille, jotka eivät käytä digitaalisia palveluja? Askellettiin taaksepäin muiden kehittäessä digitaalisia palveluita.

Osallistava työskentely toteutettiin ajalla marraskuu 2020-toukokuu 2021 puhelimitse ja kirjeitse. Toimintatapa ei vaatinut osallistujilta digitekniikan käyttöä, laitteita tai verkkoyhteyttä. Kunkin osallistujan kanssa toteutettiin tuona aikana 6–20 puhelua, yhteensä 67 puhelua. Työhön ryhdyttiin ilman tarkempaa teemaa, ajatuksena paikka, hahmo ja liike. Vaikka ajankohtaan liittyi paljon yksinäisyyttä, käpertymistä, kyllästymistä ja ahdistustakin, kaikki osallistujat halusivat kuvissa kuitenkin suunnata kohti hyvän mielen asioita.

Tähän tapahtumaan on vapaa pääsy. Osallistuaksesi tapahtumaan, sinun tulee ensin rekisteröityä IloNoviin. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään tästä. Jos olet jo kirjautunut sisään, siirry sivulle Oma IloNovi, josta pääset sisälle taloon.

Päivämäärä

01/05/2024 – 31/08/2024
Jatkuva…

Aika

Koko päivä

Virtual Event

Sijainti

Luovio
Kategoria
QR koodi

Recent Comments

Ei kommentteja.